> Митьо ОчитеБългария Днес. Габъра призна, че е приятел с Митьо

...
> Митьо ОчитеБългария Днес. Габъра призна, че е приятел с Митьо
Коментари Харесай

Габъра: Във 4 You се стреляше на месо! Полицай ме настъпи с кубинката по врата

> Митьо ОчитеБългария Днес ". Габъра призна, че е другар с Митьо Очите и във съдбовния ден 8 юни 2016 година е отишъл при него, с цел да приказват по персонален въпрос. Очите бил с още няколко души - Радо, Кърчев, Мирко и Сашо, желали да хапнат някъде, описа очевидецът.

Малко откакто се разделил с приятелите си, Габъра чул стрелба. Първо помислил, че са пиратки, само че след това осъзнал, че се стреля. Бил на към 150 метра от ресторант " 4 YOU ".

" Тръгнах да тичам към заведението. Нещо ме разтресе целия, подвигна ми се адреналинът. Когато приближих, чух, че някой викаше " Убиха Митко! ". Влязох, желаех да оправя нещата - някой да не го доубият ", спомня си Иванов. Той прескочил верандата на ресторанта и видял мъж с вдигнат във въздуха стол, който имал револвер. Габъра носил газов револвер.

" Казах му: " Лягай долу, ще изстрелвам! ". Докато го кажа, се запука отвред. Стреляше се на месо. Видях краката на човек, който лежеше на пода. Помислих, че това е Димитър Желязков. Гръмнах няколко пъти във въздуха и се дръпнах обратно. Зад мен имаше родители с малко дете - избутах ги в храстите ", спомня си очевидецът за екшъна.

Той забелязал, че си изпуснал ключовете, и се върнал да си ги вземе.

" През това време се гърмеше. Едно шише с вода се пръсна пред мен. Тогава видях едно момче да идва с плонж. Взех си ключовете и инстинктивно дадох обратно ", изясни Петър Габъра. Той показа, че с газовия си пищов посред пукотевицата се е чувствал като с детска играчка.

В този миг някой му извикал: " Бягай, Габър, зад теб са ". Той обаче не могъл да тича, тъй като бил с подагра. Спасява се с момчета в непосредствен вход. Там вижда, че ръката му е простреляна и кърви. След минути се появили двама служители на реда, които го тръшнали на земята.

" Не съумях да им кажа, че съм ранен. Вързаха ми белезниците откъм гърба. Викаха ми: " Ти ли го умъртви?! ". След 5 минути пристигнаха 15 маскирани ченгета. Някой им сподели, че съм ранен, и ме заключиха начело. Лекари ми премериха кръвното и ми сложиха марля ", спомня си простреляният. След това той е бил закаран в ареста в Несебър.

" Там един служител на реда ме настъпи с кубинката по врата. Викаше " Де*ба вашата мама! Ти ли го умъртви? ", споделя Габъра. Няколко дни по-късно той схваща, че при стрелбата е погубен Александър Алексиев - Сашо Водолаза от хората на Очите. " Той беше положително момче ", съобщи оживелият пред магистратите и се разплака, като си спомни за него.

Запитан за какво се е върнал сред патроните, Петър Габъра отговори: " И до ден сегашен се чудя за какво се върнах за ключовете. Можеше да ми разпилян главата! Не мислех, че пожертвам личния си живот. След шока си повредих говора и отключих диабет. От напрежението на жена ми й спря кърмата и не можеше да храни щерка ни ".

Разказът на очевидеца не можа да чуе другият оживял - Димитър Желязков. След изгонването му от Турция той участва като потърпевш на всяко съвещание по делото против кръвния му зложелател Божо Кравата и групата му.

Очите още веднъж пристигна в съда, само че за малко. Той разяснява с юриста си направената му здравна експертиза, след което пожела да се върне зад решетките и си потегли.

Желязков близо 7 месеца прекара в турски затвор, а откакто бе екстрадиран у нас, се оплака, че проверяващите не се грижат за здравето му. След стрелбата в Слънчака Очите бе надупчен от патрони, едвам оцеля и му се постанова да уринира в торбичка. Седмици наред прокуратурата отхвърляше да му назначи експертиза.

Такава бе назначена едвам когато спецразследващите вкараха в съда обвинителния акт против Желязков и хората му. В последните дни посоченият като главатар е получил позволение от арбитър Лилия Георгиева да посети доктор за консултация, както и да отиде в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи за прегледи.

Във вторник експертизата е показана по делото, потвърдиха за вестника от спецсъда. Не е изключено въз основата на проучването основното настоящо лице да изиска по-лека мярка за неотклонение. Това към този момент сториха двама-трима от хората му. Тъй като се чака до броени дни ограниченията им да се гледат на втора инстанция, делото е в апелативния съд и по тази причина още не е планувана дата, на която процесът да стартира.

" 4 YOU " присъстваше като надпис в правосъдната зала. Дали инцидентно или не - това беше част от надпис на шапката на подсъдимия с Божо Кравата Тодор Славов. Той дава отговор пред Темида за убийството на гарда Александър Алексиев. " One for all, all 4 you " (Един за всички, всички за един - бел. авт.). След съвсем 3 година в килията неотдавна Славов изиска да излезе на независимост. Заради определението на арбитър Стоян Тонев отбраната изиска отказ на целия правосъден състав с претекста, че е нарушена презумпцията за непорочност. Отстраняването не мина, тъй като магистратите се позоваха на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, които разрешават разискване на вероятността да е осъществено закононарушение единствено на пръв взор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР